martes, 21 de julio de 2015

Visita al Museu Arqueològic de Barcelona



El dia 16 de juny del 2015 vam fer una , situat a la muntanya de Montjuïc a prop de l'Institut del Teatre. Aquell dia vam poder ser-hi tots els components de l'activitat d'informàtica, que realitzem conjuntament amb el Casal dels Infants cada dimarts al matí.
La visita al Museu Arqueològic va ser molt interessant sobretot per la visió històrica que ens van mostrar de l'exposició. Durant tota la visita ens va acompanyar una guia que va explicar de forma distesa i interactiva la evolució prehistòrica.
En començar, s'ens va mostrar els inicis de l'evolució humana des de el simi a el crani humà actual. Ens explicà, la descoberta del foc, on xocaven pedres entre sí, i la fabricació d'estris primer de pedra i després de metall (per fabricar fletxes o d'altres estris dedicats a diferents usos), la qual cosa va suposar una revolució en el tema de l'energia. Tota aquesta revolució va fer possible l'adaptació dels cranis i va fer que tinguessin una forma s'un ésser més intel·ligent. El fet de menjar la carn cuinada, va fer evolucionar el crani i la mandíbula.
L'home passa de viure a coves, a construir vivendes mitjançant materials orgànics (allò que trobava al voltant seu). També existeix el món de l'art en aquest període, mitjançant representacions a les coves d'escenes de cacera, desitjant que la caça vagi bé. Apareixen també tècniques com la ceràmica que es poden utilitzar per a cuinar els aliments, o també en urnes funeràries. Hi havia en aquella època diferents estatus socials, que es reconeixien segons com enterraven als seus morts. Les classes altes eren enterrades amb joies i ofrenes així com a urnes més elaborades. Al museu es poden contemplar fòssils, llances, diferents pedres, tombes, arcs i fletxes, també altres utensilis i recipients de metall com ara el coure, per guardar aliments.

Finalment la història de l'antiguitat continua guardant molts misteris encara per a descobrir.

Us recomanem la visita!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario